Inclusie staat nu in de grondwet!

Een vrolijke groep mensen met en zonder beperking die proosten in een cafe.

Allen die zich in Nederland bevinden, worden in gelijke gevallen gelijk behandeld. Discriminatie wegens godsdienst, levensovertuiging, politieke gezindheid, ras, geslacht, handicap, seksuele gerichtheid of op welke grond dan ook, is niet toegestaan”. 

Het mocht natuurlijk al niet, maar nu staat het ook echt genoemd in Artikel 1 van de grondwet. Discriminatie op grond van een handicap of seksuele gerichtheid is verboden. De overheid moet handicap voortaan als toets meenemen in wet- en regelgeving. De rechter moet handicap ook mee laten wegen in discriminatiezaken.

De uitbreiding van artikel 1 zorgt voor meer bewustwording. En dat is heel belangrijk om de samenleving toegankelijk te maken voor iedereen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s