Guusje maakt ons bewust!

Guusje vraagt of u weet hoe het is om met een beperking te leven in Almere.

“Heeft u zich wel eens afgevraagd hoe het is om in Almere te wonen met een handicap of beperking?”. Waarschijnlijk niet. Pas als het u of uw naaste overkomt, wordt duidelijk voor welke uitdagingen iemand met een handicap of beperking elke dag staat. Guusje helpt om dit op een leuke manier aan iedereen duidelijk te maken.

Zomaar een paar voorbeelden: het nemen van de bus, het vinden van een geschikt toilet, je veilig voelen op straat, het veilig kunnen vinden van de weg, het maken van afspraken bij instanties tot en met het rustig kunnen winkelen en een terrasje pakken.

Hiervoor hebben wij samen met de gemeente Almere onze Guusje-campagne opgezet. Guusje kijkt vanaf een wolkje naar beneden en laat zien waar mensen met een beperking dagelijks mee te maken hebben. Guusje maakt mensen hiervan bewust en geeft stof tot nadenken.

Nieuwsgierig geworden naar de Guusjes? Bekijk ons eerste Guusje-ringbandboekje hieronder en alle andere Guusjes. Ze vinden inmiddels ook hun weg naar andere gemeenten, stichtingen en publicaties die zich inzetten voor een inclusieve samenleving. Bekijk ze ook op de website van de tekenaar: www.geoffreycramm.nl/guusje.

Je kunt de Guusjes gratis gebruiken en verspreiden, maar niet voor commerciële doelen. Ze moeten altijd worden voorzien van een juiste bronvermelding. Klik hier voor de gebruiksregels.


De Guusje Boekjes

Guusjes zijn illustraties bij verhalen van mensen met een beperking. Zij vertellen waar zij in de praktijk tegenaan lopen. Deze verhalen staan in twee ringbandboekjes. Deze boekjes zijn gratis. Neem hiervoor even contact met ons op. Door op de afbeelding van het boekje te klikken zie je het hele boekje en kun je het boekje ook downloaden.

Boekje 1 met de de Guusje verhalen.
Guusje Boekje 1
De cover van Guusje Boekje 2
Guusje Boekje 2

Nog meer Guusjes

Naast onze eerste twee boekjes met Guusjes hebben we nog meer Guusjes gemaakt. Ieder met een eigen thema en een eigen doel. Hieronder staan ze allemaal. Als je op een Guusje klikt, dan kun je hem groot zien, met eventueel bijbehorende tekst.

Een Guusje striptekening van een goed toegankelijke bus in coronatijd.
Een Guusje striptekening van een inclusieve Floriade.
Een Guusje striptekening van een jongen zijn driewieler.
Ee Guusje striptekening met een busje dat onnodig omrijdt.
Een Guusje striptekening een mevrouw die slecht ter been is en een scootmobiel te leen krijgt