G-KRACHT politiek panel op bezoek bij Minister Franc Weerwind

Het G-kracht panel op de foto met Minister Weerwind

Op 10 oktober 2022 is het G-KRACHT politiek panel van Stichting ABRI op werkbezoek geweest bij onze oud Burgemeester Franc Weerwind op het Ministerie van Rechtsbescherming. Toen hij nog burgemeester in van Almere was woonde hij 3 maal per jaar een G-KRACHT vergadering bij. Dat werd door beide kanten erg gewaardeerd.

Wij hebben bijgepraat en hij vertelde ons dat hij veel van ons geleerd heeft in die tijd. De panelleden hebben het over onze G-KRACHT speerpunten gehad. Dit zijn: een leven lang leren, eenvoudig taalgebruik, onzichtbare beperkingen en het VN-verdrag handicap. Als cadeautje hebben wij een Floriade boek en de inclusie verhalen (opgeschreven door ervaringsdeskundigen) en wat mooie producten uit Oosterwold voor hem meegenomen. Wij hebben ook de Guusjes kaarten, 28 stuks, met situaties waar mensen met een beperking letterlijk en figuurlijk tegen aan kunnen lopen toegelicht. Er zijn een paar pakketjes achter gelaten om uit te delen in Den Haag.

Franc Weerwind gaf ons mee dat wij vooral door moeten gaan en op deuren moeten blijven kloppen of bonzen. De politiek is er voor haar burgers door wie zij zijn gekozen. De Minister voegde er nogmaals aan toe “en ga door met jullie goede werk”. Het was weer een opsteker voor ons panel en een mooi bezoek.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s