Hoe toegankelijk is een busrit?

Deelnemers aan de busrit praten na op een terras

In de week van de toegankelijkheid op hebben wij een korte busrit gemaakt vanaf Café op 2 naar busstation ’t Oor. We wilden hiermee eens kijken hoe toegankelijk zo’n rit was voor mensen met een beperking. Een groep van zo’n 20 deelnemers met verschillende beperkingen maakte gebruik van onze uitnodiging voor deze rit. Hieronder een kort verslag.

Het thema van de week was “Gewoon Welkom”. Om te beginnen voelen wij ons altijd erg welkom in ons stamcafé Cafe op 2. Eén van de deelnemers mocht helaas niet mee met zijn kleine scootmobiel.  Op weg naar de bushalte Stadhuisplein kom je direct al zaken tegen die beter kunnen. Zoals een slecht wegdek en een gevaarlijke oversteek. De kaartjesautomaat was stuk, is te hoog en als de zon er in schijnt zijn teksten niet te lezen. Busstation ’t Oor is ook een uitdaging met een levensgevaarlijke oversteek en een hele lastige trap. Voor de hellingbaan heb je flink wat wat spierballen nodig. Flink wat uitdagingen dus voor mensen met een beperking!

De politiek was ook vertegenwoordigd te weten: Groen Links en BIJ1. Het ViP pleit voor een inclusieparagraaf; beter vooraf inclusie regelen dan achteraf met de brokken blijven zitten. Wij hebben bij McDonald’s iets gedronken en op het terras werden veel ervaringen uitgewisseld. Kortom een geslaagde ochtend die eindigde in Café op 2.

In het ViP-café van 13 oktober gaan we napraten over deze rit. De vraag “voel je je welkom?” staat dan centraal. Iedereen is welkom om mee te praten! Zien we je daar?

Een gedachte over “Hoe toegankelijk is een busrit?”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s