Bijzondere modeontwerpers

Een collage van pasfoto's van Outsider kunstenaars

Helaas staat het woordje “bijzonder” nog in de titel, maar daar komt verandering in als het aan Outsiderwear ligt! Een mooi voorbeeld van inclusief denken en handelen.

Een modeshow van oudsiderwear met kleurrijke kleding

Outsiderwear is een project waarin getalenteerde “outsider” kunstenaars samenwerken met opkomende of reeds succesvolle mode ontwerpers, streetwear labels en kunstenaars. Een outsider kunstenaar is een kunstenaar met, bijvoorbeeld, een mentale of fysieke beperking, een psychische kwetsbaarheid of een daklozenachtergrond. Er is steeds meer aandacht voor outsider art, maar de wereld van outsider art komt zelden samen met de reguliere creatieve industrie. Outsiderwear doorbreekt deze tweedeling en verbindt de werelden van insider en outsiders door samenwerkingen en verschillende activiteiten.

Alex Naber draagt zijn creatie. Een roze jurk met zijn lijf er op.

Almere is goed vertegenwoordigd in dit project met creatieve “outsiders” van Atelier A93 en De Witte Olifant. Over Outsiderwear verscheen een mooi artikel in Het Parool, met veel aandacht voor onze plaatselijke beroemdheid Alex Naber. Zeker de moeite waar om even te lezen! Over Alex is ook een boek verschenen met de titel “Alex is een meisjesnaam“.

Het Outsiderwear Festival start op 8 juli met een kick off in De Melkweg in Amsterdam. Na de lancering zullen de Outsiderwear collabs te zien en te koop zijn op verschillende festivallocaties. Het programma vind je op de website van Outsiderwear.

Outsiderwear is een initiatief van Jan Hoek en Stichting Captain Hoek in samenwerking met Stichting M-ODE en Outsider Art Galerie / Cordaan

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s