Fijne feestdagen!

Guusje wenst iedereen fijne feestdagen

Er zijn 2.3 miljoen mensen met een beperking in Nederland. Zij zijn slechtziend of blind, slechthorend of doof, hebben een lichamelijke en/of verstandelijke beperking, psychische problemen of een onzichtbare beperking. Gewoon meedoen is voor hen niet altijd vanzelfsprekend.

Sinds 2016 geldt het VN-verdrag Handicap in Nederland. Het doel van dit verdrag is dat de positie van mensen met een beperking verbetert. Werkgroep ViP Almere komt sinds 2014 op voor deze mensen en helpt de gemeente bij de uitvoering van het verdrag. Onze werkgroep bestaat uit ervaringsdeskundigen en vertegenwoordigers van belangenorganisaties, namelijk: NAH forum Almere, Oogvereniging Flevoland, Stichting ABRI, GGZ Cliëntenraad en het G-KRACHT politiek panel.

Elke 13de van de maand organiseert het ViP een ViP-cafe op 2. Het gaat om het ontmoeten en het bespreekbaar maken van knelpunten die mensen met een beperking ervaren. Wij doen dit aan de hand van een thema en vaak hebben wij een gastspreker. Iedereen is welkom in Café op 2 (tegenover het stadhuis) van 15:00 tot 17:00 uur. De toegang is gratis en u ontvangt 2 drankmuntjes.

Plaats een reactie