In de speeltuin

Een Guusje striptekening van kinderen met en zonder beperking die samen in de speeltuin spelen.

Ik zou heel graag in de speeltuin een keertje willen schommelen, maar dat gaat niet. Ik blijf met mijn rolstoel steken in het boomschors pad. Ik zou ook zo graag meedoen en vriendjes maken.

Soms droom ik van een speelplek waar ik wel kan komen. Het is een fijne plek, waar iedereen kan komen en kan spelen. In mijn droom speel ik met een jongen met een groot lijf en zie ik op de schommel een oma zitten.

Dan speelt er een jongen verstoppertje met zijn witte stok en vindt hij alle kinderen zonder te kunnen kijken.

Op het veld zie ik jongens en meisjes

met en zonder hulpmiddelen een potje voetbal spelen. Het is een leuk gezicht hoe een rollator jongen de bal afpakt van een meisje en een doelpunt scoort.

Ik rijd dan naar de glijbaan en kom een klein kindje tegen. Ze klimt op mijn schoot en samen zoeven we naar beneden.

Wat zou het fijn zijn als er in Almere zulke speelplekken zouden komen. Een plek waar iedereen naar binnen kan met rolstoel of een groot lijf, wandelwagen of rollator, scootmobiel of witte stok, drukke en stille kinderen of grote mensen die gewoon zin hebben om te schommelen.

– Pieter, 12 jaar