Een leuke baan

Een Guusje striptekening met mensen die leuk werken in een lunchroom.

Ik ben een student en ik werk in de horeca. Niet erg bijzonder zou je zo zeggen, maar het is een ‘speciale’ werkplek. Ik werk samen met mensen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking. Zij willen net als ik een baan die ze leuk vinden en waar zij zichzelf kunnen zijn. Dat betekent dat wij onze manier van werken aanpassen aan de mogelijkheden van mijn collega’s en help ik hen met de dingen die ze moeilijk vinden.

Ook geef ik ze extra aandacht als dat nodig is en vaak kunnen ze dan met een grote lach op hun gezicht aan de slag. Samen met hen maken we het eten en de drankjes klaar. De anderen brengen het naar de tafels van de gasten. Soms vinden ze het spannend om naar de gasten te gaan en dan loop ik mee om hen te helpen. Na een paar keer lukt het dan ook alleen en zie ik dat ze daar heel erg blij van worden.

Mijn collega’s willen gezien worden en willen graag een werkplek waar ze hun talenten kunnen ontwikkelen. Ik ben blij dat ik dat met hen kan doen. En ik weet het zeker, ik heb de leukste collega’s van de wereld.

– Beitske, 26 jaar