Buurthopper

Een Guusje striptekening van de buurthopper die een oudere Damen naar het gezondheidscentrum brengt.

Door een operatie heb ik een tijdje niet zelf kunnen autorijden. Als ik een afspraak had, was er een lieve buurvrouw die mij bracht. Op een van die dagen lukte het niet en had ik wel een afspraak met de dokter. Een ritje met een taxi was voor mij te duur en de bushalte te ver om naar toe te lopen. Ik moest dus wat anders verzinnen en ging zoeken naar een andere manier om er te komen.

Zo kwam ik bij de Buurthopper terecht. Ik heb hen toen gevraagd of zij mij konden halen om naar mijn afspraak te gaan en of zij mij ook weer terug naar huis konden brengen. Gelukkig hadden ze nog plek en lukte het om zo toch bij de dokter te komen. Omdat dit voor mij een goede en goedkope oplossing is, heb ik ze nu al vaker gebruikt en het bevalt mij prima. Ik ben wel wat meer tijd kwijt maar ik ben blij dat ze mij voor de deur afzetten.

De chauffeurs die ik heb gehad zijn lieve mensen en nemen de tijd om je veilig te laten uitstappen, iets wat met een stadsbus nogal eens misgaat. Toen het langer duurde dan gepland heb ik ook via de Buurthopper een scootmobiel geleend. Dat is echt een uitkomst.

– Marina, 60 jaar